click sini

blog santai dan borak habis!!

jom borak santai di sini..
Selamat Datang ke Laman Borak Santai dan Borak Habis!! Satu-satunya laman web interaktif yang memuatkan semua perkara khas untuk anda semua. Terima kasih kerana mengunjungi laman ini.
cara buat blog dalam masa 1minit terbongkar!!!

Ape itu Blog?

Seiring dengan zaman pembangunan modenisasi ummah kini, penggunaan blog amat memberansangkan sekali dan hampir setiap individu mempunyai blog mereka sendiri kerana blog ini memainkan peranannya yang tersendiri disamping ia dikatakan mampu untuk menjana wang sehingga 15-20k sebulan. Sungguh dasyat bukan? emm...

Saya katakan blog ini memang penting. Nak tahu kenapa?
Sebab dengan adanya blog, anda dapat mendedahkan kepada dunia tentang diri anda. Dengan sekelip mata saja, idea dan perasaan anda dapat dicurahkan untuk tatapan semua orang. Buku idea dan perasaan anda sahaja tetapi untuk tujuan mempromosi produk dan perkhidmatan anda juga sesuaiii!
Terima kasih kepada blogger.com yang menawarkan perkhidmatan blog secara percuma. Ya, memang percuma!

Pada mulanya ramai yang menganggap blog sebagai satu ancaman kepada bidang kewartawanan. Ada yang mengatakan maklumat terkini boleh didapati dari blog. Itu yang saya ingin ingatkan disini, ramai orang telah menyalah gunakan blog untuk tujuan mengutuk dan mendedahkan keaiban seseorang kepada masyarakat menggunakan blog.

Kenapa blog ini hangat diperkatakan sekarang? Penggunaan blog adalah pantas, mudah dan popular gitu. Tambahan pula enjin carian memang sukakan blog lagi-lagi kalau anda selalu mengemaskini kandungan blog anda.
Ia amat sesuai untuk mendapat ranking tinggi dengan lebih pantas melalui blog berbanding dengan cara mengoptimisasi halaman web yang lain.
Mulakan blog anda hari ini dengan menggunakan ebook ini dan dengan hanya beberapa minit sahaja anda dapat menikmati blog yang anda ingini tanpa perlu membeli domain dan hosting.




Selamat datang ke alam blog siber!

saya ingin berkongsi ilmu yang saya dapat kepada korang semua, kerana ilmu itu wajib dikongsi2 kan, betul tak? hehe.. saya akan cambahkan kepada beberapa bahagian mengikut turutan untuk membina blog. Paparan dari blogger juga ditunjukkan berserta keterangan satu persatu bagi memudahkan anda membina blog pertama anda.

Ikuti satu persatu dalam beberapa minit dan akhirnya anda dapat memiliki blog anda yang pertama!

Adakah anda sudah bersedia untuk membina blog sendiri??
Ok. Mulakan dengan melayari web http://blogger.com




Gambar di atas adalah paparan utama laman web blogger.com.
Daftarkan dengan mengklik “CREATE YOUR BLOG NOW”. Ikut anak panah merah itu.
Isikan apa yang patut...



Isikan username, pasword, retype password, display name, email address dan pengesahan syarat dari blogger.



Isikan blog title, blog address dan word verification dan klik Continue. Jika nama blog address telah diambil, tukar kepada nama yang lain sehingga berjaya. Anda boleh melihat “availability” dengan mengklik “Check Availability



Pilih template yang anda minati dari koleksi template diatas dan klik Continue. Ada banyak pilihan template dalam blogger.com



Lihat grafik yang berputar semasa blogger.com memproses blog anda.


Blog anda telah disiapkan.
Sekarang bermula episod untuk menulis didalam blog.
Untuk menulis blog anda perlu pergi ke tetingkap “Posting” dan “Create”
Disini, ada tiga jenis tetingkap iaitu “create” untuk menulis blog, “edit posts” untuk mengedit blog and “status” untuk melihat “status” blog.


Isikan Title dan kandungan anda dan klik “Publish Post”.
“Publish Post” adalah untuk memaparkan kepada public, tulisan blog anda.
“Save as Draft” adalah untuk anda edit pada masa lain dan tidak dipaparkan kepada public.



Untuk melihat hasilnya, klik “View Blog (in a new window)”



Inilah hasilnya..
Maka sekarang anda dapat membina blog anda sendiri untuk mempromosi barangan atau perkhidmatan atau anda boleh gunakan blog untuk meluahkan perasaan anda atau “interest atau hobi” anda



Nah, ia memang mudah betul bukan? Bahkan ia juga percuma aja.. tak usah bayar wang..wang yang anda ada itu buat simpan je..huhu~
click sini untuk ke halaman utama

0 Responses

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails

click sini untuk hadiah PERCUMA!!!

promosi! click sini

where are you come from?

Lagu

click

click sini untuk product PERCUMA, free..

click now for FREE Gifts!

  • FeedBurner FeedCount

    selling online products? Click here! Headline Animator

    click sini

    Video Hots!!

    Loading...

    blog preview

    What time is now?

    Members

    World Visitor

    free counters

    Radio Online@hot.fm

    link

    jana 15k sebulan hanya dengan click | jana 15k sebulan |

    Senarai Blog Saya