click sini

blog santai dan borak habis!!

jom borak santai di sini..
Selamat Datang ke Laman Borak Santai dan Borak Habis!! Satu-satunya laman web interaktif yang memuatkan semua perkara khas untuk anda semua. Terima kasih kerana mengunjungi laman ini.
100 JENIS PERNIAGAAN YANG BOLEH DIMULAKAN DARI MEJA MAKAN DI DAPUR ANDA

Sebenarnya, buat duit di internet memang mudah dan senang tetapi rata-rata di antara kita tidak tahu macam mana hendak memulakannya. Jadi di sini, saya ingin berkongsi rahsia jutawan internet yang digembar-gemburkan itu.


Sebenarnya, anda perlu memulakannya dengan jual barang, perkhidmatan, idea, kreativiti, bakat-bakat anda dan lain-lain lagi yang anda rasa boleh dijual di internet. Contohnya, anda berbakat dalam bidang sastera, apa kata anda buat satu laman web khas untuk jual bakat-bakat anda tu. dan kepada sape yang berbakat dalam mengedit gambar, buatlah perniagaan edit gambar online di internet sekarang. Tak tahu macam mana nak buat laman web? Tak yah pikir banyak2, cuba buat dengan menggunakan blog dahulu. Tak tahu camner nak buat blog sendiri?click sini

CERITA BENAR MENJADI USAHAWAN 1
Aku ni seorang graduan universiti terkenal di Malaysia itu dan sudah 3 tahun aku menggangur dan duk lepak je keje aku kat umah mak. Sakit ati tol la, aku ni asyik kena membebel je dgn abang2 aku kat umah, yang aku xboleh tahan nyer ade ke patut dia ckp yang aku ni keje sehari-harian buat habiskan beras je duk umah (Xpatut2x), almaklumlah aku ni size XXXL ckit..hehe~..tension gak ar sbb asyik kena 'fire' je dgn abang, ayah dan sepupu sepapat aku tu yang dah beranak pinak disamping dah bergaji nak dekat 10k sebulan.p/s: Jeles tol aku..ememm...Nak dibuat cerita, ada satu hari ni, aku g la chatting kat cyber cafe ni, yea lah utk menggelak dari sumpah seranah siblings aku tu..sedang duk best2 chatting, aku ade la terclick satu blog ni, aku pun xtaw nape aku click. Maybe 'ter'click kot..Aku pun terbaca la artikel "cara nak start perniagaan sendiri" kt dalam blog tu.. lagipun, dalam blog tu, dia ada short listkan jenis perniagaan yang boleh kita mulakan.. Pikir duk pikir, aku pun terdetik nak buat perniagaan online menggunakan bakat yang aku ada. Almaklum lah, aku ni salah sorang graduan sastera kat Universiti famous gak la di Kelantan nih.. Aku pun try la buat, first2 buat kecil2 dulu, pastu x sangka ramai yang nak mintax pertolongan aku. I mean,kenakan cas la cikit2..jgn cekik darah lak, nanti sume customer cabut.. So, skrg, aku dah berumah tangga dan alhamdulillah dikurniakan sorang anak laki baru 2 bulan. Sampai sekarang, aku still buat keje tu, tapi x lah se'extreme' dulu..hehe~ok
so. moral of story is, korang kena pikir out of box dlm perniagaan, jgn duk buat perniagaan yg orang dh buat nanti untung ciput je..hehe...
Selamat mencuba~
Ingat, ikhlaskan pekerjaan anda ini untuk membantu manusia lain disamping mencari sumber rezeki..~Time kacih~
click sini untuk ke halaman utama

0 Responses

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails

click sini untuk hadiah PERCUMA!!!

promosi! click sini

where are you come from?

Lagu

click

click sini untuk product PERCUMA, free..

click now for FREE Gifts!

  • FeedBurner FeedCount

    selling online products? Click here! Headline Animator

    click sini

    Video Hots!!

    Loading...

    blog preview

    What time is now?

    Members

    World Visitor

    free counters

    Radio Online@hot.fm

    link

    jana 15k sebulan hanya dengan click | jana 15k sebulan |

    Senarai Blog Saya